Graven Ronde Huis wordt gestaakt

Regioarcheoloog Maarten Wispelweij heeft zijn interesse getoond voor de graafactiviteiten rond Het Ronde Huis. Afgesproken is dat voorlopig met graven wordt gestaakt.

De term Archeologische Verwachtingswaarde is gevallen. Regioarcheoloog Maarten Wispelweij is gaan kijken bij de gangen van het Ronde Huis. Inmiddels is afgesproken dat er niet meer zonder toestemming gegraven mag gaan worden.

Archeoloog Maarten Wispelweij is bang dat archeologische waarde verloren gaat als er nog verder wordt gegraven. ”We moeten eerst kijken hoe we te werk gaan, overleggen met de gravers en de werkgroep Ronde Huis II.” Jan Bruggeman, opzichter bij Staatsbosbeheer, wil graag met de jeugd gaan kijken wat er in de grond zit. Hij is bijzonder ge├»nteresseerd in de omgeving van Het Ronde Huis. ”Ook de flora is boeiend als je kijkt naar het verleden”, zegt hij.

Lees het volledige bericht op deweekkrant.nl.