do 24 april: Lezing over Hessen en Hessenwegen

Wanneer: donderdag 24 april, 20:00 uur (zaal open 19:30 uur)
Waar: zalen- en congrescentrum De Aker (Fontanusplein 2, Putten)
Spreker: Louis Fraanje

In Putten ligt ook een Hessenweg en zoals de meeste Hessenwegen, loopt hij buiten de bebouwde kom. Eeuwenlang werd het vrachtverkeer in midden Europa gedaan door Hessen, die in Hessen (Duitsland) of in die omgeving woonden.
Grote breedsporige wagens, bespannen met drie tot zes paarden, trokken in konvooi door de wildernis van de Veluwe naar Utrecht en Amersfoort. Hier werd de vracht overgeladen om per schip verder vervoerd te worden. Herbergen die langs deze routes ontstonden waren o.a. De Woeste Hoeve en Planken Wambuis.

Louis Fraanje heeft de oorsprong van deze Hessenkerels opgezocht en heeft spannende verhalen in petto. Het belooft een boeiende avond te worden.

Meer informatie is te vinden op de website van het Puttens Historisch Genootschap.