Lezing over archeologische vondsten

Tijdens werkzaamheden aan de Branderskamp stuitte archeologen bij toeval op een zeventiende eeuwse kelder. Een bijzondere vondst in de geschiedenis van Ermelo. Nog niet eerder vond men objecten uit deze eeuw binnen de gemeentegrenzen van Ermelo. Een dag eerder werd al een Middeleeuwse pottenbakkersoven gevonden met veel potscherven.
Op vrijdagavond 6 juni geven archeoloog Maarten Wispelweij en Peter van der Kemp een lezing in het Pakhuis over de objecten die ze vonden en de vragen die ze oproepen.

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere en actuele lezing? Kom dan vrijdag 6 juni om 19.30 naar de lezing in het Pakhuis. De kosten voor deze lezing bedragen €2,50 per persoon. Aanmelden kan telefonisch via 0341 760777

Verder zal er een mini-expositie in het Pakhuis vanaf dat moment te zien zijn met vondsten van de opgraving en een impressie van de opgravingen in beeld.
Het Pakhuis is op van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10:30 tot 16:30 uur en op afspraak voor grotere groepen. De entree bedraagt €2,- voor een volwassene, €1,- voor een jongere (12-18 jaar) en kinderen tot en met 11 jaar mogen mede als Museumjaarkaarthouders gratis naar binnen. Voor meer informatie zie www.hetpakhuisermelo.nl

[bron: Het Kontakt]