Het Pakhuis gaat ‘Under Construction’

Tussen 10 december en 14 januari zullen de museumschatten, die normaal gesproken in Ermelo verborgen liggen, voor een groot publiek te zien zijn in deze speciale kortlopende expositie. ,,Een expositie door en voor Ermeloërs”, vertelt collectiebeheerder Germa Greving. ,,Iedereen heeft in het verleden wel eens iets gespaard: van Dinky toys tot pennen, van bijzondere stenen en scherven tot Romeinse munten.”

De collectie van museum Het Pakhuis is ooit vanuit een persoonlijke collectie ontstaan. Onderwijzer en amateur archeoloog Abraham van Sprang begon al op vijfjarige leeftijd met verzamelen. Uit zijn verzameling is uiteindelijk een Oudheidkamer voortgekomen. De collectie wordt sinds zes jaar beheerd in museum Het Pakhuis.

Lees het volledige artikel op de website van Het Kontakt Ermelo.